BIO MĄKA
jaglana

Mąka jaglana jest mąką naturalnie bezglutenową. Otrzymuje się ją w wyniku zmielenia oczyszczonych ziaren prosa. Ma delikatny, lekko orzechowy smak.
Jest świetnym źródłem wartości odżywczych, witamin i soli mineralnych. Cechuje się właściwościami przeciwbakteryjnymi, przeciwnowotworowymi, antywi­rusowymi oraz wspomaga regulację poziomu glukozy we krwi i obniża poziom cholesterolu. Doskonale nadaje się do wszystkich wypieków, pierogów i naleśników.

Naturalnie bezglutenowa!

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1514 kJ/357 kcal
Tłuszcz 3,2g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany 70,0g
– w tym cukry 0,5g
Błonnik 1,9g
Białko 11,0g
Sól 0,00g